Match: Töcksfors IF - Västanviks AIF 0-1 (0-1)
Assisterande domare: Mahdi Maghsodi och Rohullah Rajabi

Startelvan: Oskar H, Per, Sebastian, Christoffer, Gustav, Philip, Colin, Edvin, Johan, Anton och Rasmus.
Avbytare: Alfred, Alexander, Robin och Mattias.

0-1 Sebastian Rahm (39)

Brukar skriva något i still med att fotboll är sällan rättvist, och det är nog användbart för dagens match i Töcksfors. Vi gör en bra 1:a halvlek men i 2:a halvleken var vi inte riktigt med och fick försvara oss mestadels, 1-1 hade kanske varit mer rättvist, men idag övervägde det till vår fördel.

Första halvleken delade lagen på initiativet, vi började piggast, efter kvarten spelad så tog hemmalaget över spelet något och vi tog över den sista kvarten, där matchens enda mål kom genom Sebastian i den 38:e minuten. Rasmus slog en hörna som kom tillbaka till honom, passade sedan till Per som slog in ett lågt inlägg som hittade Sebastian som i sin tur rättade till bollen och avslutade säkert i mål!

Det var en halvlek som bägge lagen gick för att göra mål, skapades kanske inte så överdrivet många solklara målchanser. Men det var några bra anfall från bägge lagen, i den 14:e minuten blockerade Sebastian ett skott som kunde ha blivit farligt. I den 26:e minuten så gick bollen längs mållinjen men vi var inte där för att peta in den i mål. Två minuter senare fin anfall där Per och Johan hittade Philip som sköt strax över. I den 35:e minuten kom vi i en snabbomställning med Edvin som passade till Anton som fick se sitt avslut täckas ut till hörnan som sedan resulterade i matchens enda mål.

I halvtid påpekades det att vi måste spela enklare och med större marginal, vi hade tappat en del bollar och åkt på några kontringar. Det nämndes även att vi måste gå ut koncentrerade och inte åka på något tidigt mål som det har hänt i dom tidigare matcherna.

Tyvärr så orkade vi inte följa matchplanen och det skulle bli en oerhörd jobbig halvlek. En halvlek som vi får tacka Oskar som tog allt som kom mot honom, till och med en straff! Hemmalaget radade upp en hel del avslut, men det var en hel del som gick över utan att vara i närheten av målet.

Vi fortsatte att tappa bollen mycket och åkte på en del snabbomställningar som kändes farliga, men vi har en stark försvar som gjorde ett helvetes bra jobb idag!

Oskar Hedström skulle bli matchens lirare, han gjorde en fin räddning på en nick efter en hörna i den 53:e minuten. Två minuter senare fick vi en straff emot oss efter hands på Kigge, den 7:e straffen vi får emot oss, men Oskar gjorde en kanonräddning och dom sista sex straffarna har inte gått i mål!

I den 59:e minuten kom vi i en omställning med Rasmus som slog in en låg inlägg men återigen saknade vi hungern och är inte där när bollen ska i mål. I den 63:e minuten hittade Gustav till Johan inne i straffområdet och trots att han hade en i ryggen orkade han vända och skjuta, den täcktes ut till hörna. Anton hade ett avslut tätt över runt den 70:e minuten. I den 74:e minuten kom Edvin i en kontring, han tog avslutet själv och deras målvakt fick också visa upp sig med en fin räddning. Med 6 och 5 minuter kvar gjorde Oskar två viktiga räddningar som resulterade i att vi åkte hem med tre sköna poäng mot ett bra Töcksfors IF!